niedziela, 8 lutego 2015

Błyskawiczne mielone

Jeżeli szukacie mielonego,do którego nie trzeba namaczać bułki,szklić cebuli a i tak kotleciki wychodzą wyborne, to dobrze trafiliście. 
Składniki:
  50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 jajka, 1/2 szkl. bułki tartej, 1 obrana cebula, sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia.
Wykonanie:
 Do mięsa wbijam jajka, dodaję 1/2 szkl. bułki tartej, posiekaną w kostkę cebulę. Mieszam, doprawiam przyprawami. Formuję kotleciki i obtaczam w bułce tartej. Smażę na dobrze nagrzanym oleju z obu stron. Smacznego.

Moja rada:
 Ja daję często do mięsa czosnek ale znam wiele osób, które nie lubią czosnku dlatego podaję wersję bez czosnkową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz